fhl4

Expeditionskurs

Sista ansökningsdag till höstterminen 2019: 15 april!

Kursen syftar till att ge deltagarna en möjlighet att genomföra långfärder i FHL:s regi. Färden ska vara minst 6 veckor och utöver det ingår planering och rapportering i kurstiden. Tidigare studier vid FHL eller liknande utbildningar är meriterande, men inte ett krav. Kursen skall genomföras i FHL:s anda och vara fri från företagssponsring.

Genomförda expeditionskurser:

Med tält och kanot – Sulitjelma 2018 (läs den spännande färdrapporten här).
Kanotfärd – Ivalojoki – Inarijärvi 2017 (läs den spännande färdrapporten här).
Med havskajak längs svenska kusten – 95 dagar (läs den spännande färdrapporten här).
Kanotfärd i Kanada – 66 dagar (läs den spännande färdrapporten här).

Under sommaren 2017 genomförs den tredje expeditionskursen. Den två månader länga färden börjar vid Ivalojokis källflöden i nordligaste Finland, vidare över Inarijärvi för att avslutas i Norge vid Munkelvas utlopp i ishavet.

fhl6

Lärare

Bo Weslien – Huvudvägledare och kursansvarig för Sjöviks friluftskurser. Specialområdena är traditioner och färdigheter i kanotfriluftsliv, trähantverk, skogsliv och skogshistoria. Skrivit boken ”Skogsliv – återupptäck kunskaper för naturnära liv och färder i skogslandet” tillsammans med Lars Fält. Bor granne med Sjövik.

Katha Blank Huvudvägledare på FHL. Specialområden är gamla textila hantverk, utrustningssömnad och mat i friluftslivet. Är också intresserad av folklig dans. Bor utanför Möklinta i Västmanland där hon odlar, föder upp får, grisar, kycklingar och kalkoner.

Tobias Lundgren – Huvudvägledare. Professionell hantverkare och vägledare i friluftsliv. Undervisar i bl.a. färskslöjd och skidmakeri. Vägleder under kanot- och vinterfärder. Bor i Ockelbo där han har sin verkstad och sina odlingar.

Tobias Lundgren

Katha Blank

Bo Weslien

Bo Weslien

 

 

 

 

 

 

Övriga medarbetare

Lars Fält – Grundare och tidigare chef för Försvarets överlevnadsskola i Karlsborg. Skrivit flera böcker om överlevnad och friluftsliv, bl. a ”Skogsliv” tillsammans med Bo Weslien. Bor i Västgötska Karlsborg.

Roger Isberg – Kursens grundare. Professionell vägledare i friluftsliv, friluftsförfattare -senast ”Simple life” tillsammans med Sarah Isberg. Trollkonstnär, clown mm. Bor numera i Jackson, New Hampshire, USA, men har sin svenska bas i Rudö, några kilometer från Sjövik.

Mats Gezelius – kursledare i första hjälpen i vildmarken. Från Vallentuna.

Kostnader

För studerande på Sjöviks friluftskurser tillkommer, förutom ordinarie kostnader, kostnad för resor i samband med färder samt kostnad för inköp av personlig utrustning och hantverksmateriel.

För mer information

Sjöviks exp tel 0226 – 678 00
Bo Weslien tel 0226 – 678 08 / 070-632 23 70
Katha Blank tel 0226 – 678 25

Tobias Lundgren tel 073-372 26 86

E-post till: fhl@sjovik.eu

Ansökan

Sista ansökningsdag  är 15 april. Ansökan till HT19 öppnar inom kort.

Se även våra övriga kurser i friluftsliv; Friluftsliv, hantverk, ledarskap och Kvalificerad vägledare i friluftsliv.

fhl_vinterfjäll_slide

Skapad av Svenssonform : Webmaster