Antagningsprov till Sjöviks Musiklinje 2018 

ANTAGNINGSPROV
Du blir kallad till antagningsprov beroende på vilket instrument du söker på. Det är viktigt att du får spela upp för rätt jury. Sökningsdagen börjar kl 10.00 med upprop.  

Då får du också veta vilka tider som gäller för just dig. Räkna med att provet tar hela dagen. 

 

HUR GÅR DET TILL? 

Du kommer att går göra tre delprov – huvudinstrument, teori & gehör, övriga färdigheter – samt en gruppövning. Vi vill med detta försöka få en bild av din aktuella musiknivå, din studiemotivation och dina utvecklingsmöjligheter. Utifrån detta avgör vi om Sjöviks musiklinje passar just dig. Läs mer om provet på nästa sida. 

 

FÖRKUNSKAPER 

Du bör ha kommit en bit på ditt instrument och även ha bekantat dig med noter. 

 

KALLELSE 

Du blir kallad till antagningsprov beroende på vilket instrument samt inriktning du söker. Det är viktigt att du kontaktar oss omedelbart om du inte har möjlighet att komma på kallat datum. 

MAT & TRANSPORT 

När du har fått din kallelse till antagningsprovet, betalar du in 150kr på bankgiro 233-5875. Märk betalningen med ditt namn, personnummer och ”Sökning musiklinjen”. Detta är en bekräftelse på att du kommer till provet, samt ger dig fri tillgång till alla måltider under sökningsdagen (lunch, fika och middag). Du kan även få hämtning från tågstationen om du anmäler detta i förväg. Får du förhinder att komma, återbetalas ej denna summa. 

KOMPNOTER 

Du som har valfri låt till ditt prov och vill ha ackompanjemang, behöver skicka in kompnoter i rätt tonart markerade med ditt namn och instrument. Du kan skicka dessa via post till Sjöviks Folkhögskola, 775 95 Folkärna eller som PDF via mail till musikexp@sjovik.eu. 

Vi behöver noterna så snart som möjligt men senast det 13:e april. 

 

VIKTIGT! 

 • Skicka in din ansökan (via webben) och kompnoter märkta med ditt namn samt linje du söker till. 
 • Betala in 150 kr på bankgiro 233-5875 senast den 20:e april 2018 
 • Anmäl så snart som möjligt om och när du vill ha hämtning på tågstationen, samt om du vill sova över för 200kr/natt till 0226-678 15 / 073-182 04 03 (säkrast 8.30-12.00) eller ännu bättre till musikexp@sjovik.eu 
 • Om du har skickat in ansökan och får förhinder att komma, måste du höra av dig. 

 

Varmt välkommen, önskar lärare och deltagare på  

Sjöviks Musiklinje! 

 

 

 

 

HUVUDINSTRUMENTPROVET 

Här framför du dina stycken/sånger på ditt huvudinstrument och gör även ett avistaprov. Du träffar huvudinstrumentjuryn 20 minuter. Du som har valfri låt till ditt prov och vill ha ackompanjemang måste skicka in kompnoter markerade med ditt namn och instrument. 

För de olika inriktningarna gäller följande: 

Folkmusik 

Två valfria låtar på ditt instrument samt avistaspel på ditt instrument. 

Jazz 

Instrumental: En valfri låt och en obligatorisk låt från listan nedan, samt avistaspel på ditt instrument. 

 • Stella by Starlight 
 • All the things you are 
 • Blue bossa 
 • Straight no chaser (eller valfri blues) 
 • Bluesette / Bedårande sommarvals 
 
 

Sång: 

Två valfria låtar samt avistasång. 

Pop & Rock 

Instrumental/sång 

Två av följande obligatoriska låtar (i angiven tonart) samt avistaspel på ditt instrument eller avistasång för sångarna. 

 • Blame it on the boogie – Michael Jackson 
Cm 
 • Love song – Sara Barailles 
Gm 
 • Black dog – Led Zeppelin 
 • Chicken – Jaco Pastorius 
Bb (ej sång) 
 • Wonderchild – Christian Walz 
Ebm 
 • Stone me into the groove – Atomic swing 
Dm 
 • You ought to know – Alanis Morisette 
F#m  
 • Master Blaster – Stevie Wonder 
Cm  
   

Vokalensemble 

En valfri sång samt ensemble avista. Dessutom kommer vi skicka dig ett obligatoriskt ensemblestycke där du ska studera in din stämma så att du på provet kan sjunga den tillsammans med en vokalgrupp. 

Körledning 

Du ska studera in ett obligatoriskt körstycke som vi skickar till dig. Du kommer att få leda och göra en musikalisk gestaltning av detta stycke tillsammans med en vokalgrupp. Dessutom ska du framföra en valfri sång, och om du önskar pianokomp till denna behöver du skicka in kompnoter. 

 

TEORI- & GEHÖRSPROVET 

Du gör ett skriftligt prov i gehör, musik- och satslära. Du har 40 min till förfogande. 

 

ÖVRIGA FÄRDIGHETER 

Här visar du dina färdigheter på andra instrument än ditt huvudinstrument, gärna fler, samt avistaspel på dessa instrument. Du ska även sjunga en sång som du själv har valt samt avistasång (gäller ej dig som sökt sång som huvudinstrument). Piano, gitarr, trumset och elbas finns till förfogande. 

 

GRUPPÖVNING 

Tillsammans med en grupp medsökande och nuvarande elever gör du övningar i rörelse, rytm och ensemble. Detta kan du inte förbereda. 

Skapad av Svenssonform : Webmaster