Musiklivet

Inspelning av trummor i studioMusiklivet_sångDSC_0043

Klicka här för att komma direkt till ansökningsblanketten.

Sista ansökningsdag inför hösten 2019 är 15 april!

Musiklivet är en musikutbildning på heltid för dig som är i behov av att studera i mindre grupp och med stöd i boendet. Musikaliska förkunskaper krävs. Inriktningen är i huvudsak pop- och rock. Kursen vänder sig i första hand till dig med diagnos inom autismspektrum utan utvecklingsstörning, men det kan också finnas andra orsaker till att du är i behov av en musikutbildning med ett annat upplägg än en traditionell musiklinje.

Musiklivet får du möjlighet att under två år fördjupa dig i musik och musicera tillsammans med andra. Musikstudierna bedrivs i små grupper med mycket lärarledd tid. Vi är till för dig som har spelat eller sjungit tidigare, som vill studera musik på heltid och på grund av t ex en funktionsnedsättning (ASD/Aspergers syndrom, ADHD, psykisk diagnos eller annat) är i behov av stöd i undervisning och boende.

Studierna på Musiklivet ger dels en musikalisk grund för vidare musikstudier och musicerande, men också goda förutsättningar för att ta ett ”kliv” mot ett eget boende och ett självständigt liv.

På Idrotts- och friluftslivslektionerna provar man på många olika saker, tex ridning på islandshästar

På Idrotts- och friluftslivslektionerna provar man på många olika saker, tex ridning på islandshästar

Utbildningens innehåll

Utbildningens fokus ligger på ensemblespel, i huvudsak är inriktningen pop- och rock. Under året jobbar gruppen med olika projekt – t ex konserter, musikvideo- eller musikproduktion.

I musikundervisningen ingår

  • Ensemblespel (spel i grupp)
  • Individuell instrumentundervisning på huvud- och biinstrument
  • Musikteori (inga förkunskaper behövs)
  • Gehör
  • Musikhistoria (med inriktning på populärmusik)
  • Scen (framträdanden av olika slag och övning inför detta)
  • Musikdator (inspelning och mixning)
  • Låtskrivning och arrangering

Deltagarna får också delta i konserter, föreläsningar och workshops. På Sjövik är det många som studerar musik med olika inriktningar, vilket öppnar för samarbeten och musikaliska möten.

Två gånger i veckan bryter vi undervisningen för Idrott- och friluftsliv och Hem- och konsumentkunskap, då man får tillfälle att prova på nya saker och uppleva annat än musikaliskt samarbete med klassen.

Vi arbetar med programmen Cubase och Sibelius

Vi arbetar med programmen Cubase och Sibelius

Boende och fritid

Deltagarna bor på skolans internat, i enkelrum med egen dusch och toalett. Alla vardagar utom fredagar finns tillgång till stöd av resurspersoner fram till kl 21.00. På kvällarna ordas fika och andra aktiviteter på skolan.

Kostnader

All undervisning på folkhögskola är kostnadsfri. Hyra av rum och ordinarie måltider kostar 5 385 kr/4 veckor. Som studerande på Musiklivet har du även en förhöjd internatkostnad om totalt
4 037 kr/4 veckor. (Med reservation för ändringar fram till kursstart)

Förhöjd internatkostnad innebär anpassat enkelrum med egen toalett och dusch, boendestöd, transporter mm. Denna kostnad (4 037 kr/4 veckor) kan sökas hos hemkommunen.

Ansökan

Fyll i din ansökan här!

Sista ansökningsdag till höstterminen 2019 är 15 april 2019!

Antagningsprov och intervju

Inspelningsprojekt med ensemblen

Inspelningsprojekt med ensemblen

Du som ansökt till Musiklivet får en kallelse att komma på antagningsprov i slutet av april/början av maj. Då får du träffa oss som jobbar med Musiklivet och se hur skolan och våra lokaler ser ut. På antagningsprovet spelar/sjunger du en eller två låtar på ditt huvudinstrument som du väljer själv. Vi kommer också att ställa några intervjufrågor till dig.

I kallelsen till antagningsprovet får du mer detaljerad information om hur antagningsprovet går till.

Frågor? /Kontakt:

Sara Korpela
Kursansvarig Musiklärare: Piano, ensemble, gitarr
sara.korpela@sjovik.eu
0226-678 37

Ellinor Borggren
Musiklärare
ellinor.borggren@sjovik.eu
0226-678 17

Hör Musiklivet 2018 berätta om Musiklivet.

 Musikvideos – Konserter – Livestreaming

Musiklivet streamar flera av sina konserter live. Följ Musiklivet på Facebook och Instagram för att ha koll på det senaste.

Fler av musiklivets egna musikvideos hittar du här.

Skapad av Svenssonform : Webmaster