Musiklivet

 

Musiklivet är en musikutbildning på heltid för dig med musikaliska förkunskaper som vill studera musik men har behov av lägre studietakt, mindre grupp och mer individanpassning än en traditionell musikutbildning.

Kursen vänder sig i första hand till dig med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning till exempel inom autismspektrum, ADHD, ADD eller liknande, men det kan även finnas andra orsaker till att Musiklivet kan passa dig. Här ingår extra stöd i såväl undervisning som boende och fritid.

Vad vi gör

På Musiklivet får du möjlighet att under två år fördjupa dig i musik och musicera tillsammans med andra. Musikstudierna bedrivs i små grupper med mycket lärarledd tid. Vi är till för dig som har spelat eller sjungit tidigare, som vill studera musik på heltid och är i behov av stöd i undervisning och boende.

Studierna på Musiklivet ger dels en musikalisk grund för vidare musikstudier och musicerande, men också goda förutsättningar för att ta ett ”kliv” mot ett eget boende och ett självständigt liv.

 

Utbildningens innehåll

Utbildningens fokus ligger på ensemblespel, i huvudsak är inriktningen pop och rock. Under året jobbar gruppen med olika projekt, t ex konserter, turné, låtskrivande och musikvideoproduktion.

I musikundervisningen ingår

• Ensemblespel (spel i grupp)

• Individuell instrumentundervisning på huvud- och biinstrument

• Musikteori (inga förkunskaper behövs)

• Gehör

• Musikhistoria (med inriktning på populärmusik)

• Scen (framträdanden av olika slag och övning inför detta)

• Musikdator (inspelning och mixning)

• Låtskrivning och arrangering

Deltagarna på Musiklivet får även delta i föreläsningar och workshops. På Sjövik är det många som studerar musik med olika inriktningar, vilket öppnar för samarbeten och musikaliska möten.

 

Boende och fritid

Musiklivets deltagare bor på skolans internat, i enkelrum med egen dusch och toalett. Alla vardagar utom fredagar finns tillgång till stöd av resurspersoner fram till kl 21.00. På kvällarna ordas fika och andra aktiviteter på skolan.

 

Kostnader

All undervisning på folkhögskola är kostnadsfri. Hyra av rum och ordinarie måltider kostar 5 385 kr/4 veckor. Som studerande på Musiklivet har du även en förhöjd internatkostnad om totalt
4 037 kr/4 veckor. (Med reservation för ändringar fram till kursstart)

Förhöjd internatkostnad innebär anpassat enkelrum med egen toalett och dusch, boendestöd, transporter mm. Denna kostnad (4 037 kr/4 veckor) kan sökas hos hemkommunen.

Ansökan

Fyll i din ansökan här!

Sista ansökningsdag till höstterminen 2019 är 15 april 2019!

Antagningsprov och intervju

Du som ansökt till Musiklivet får en kallelse att komma på antagningsprov i slutet av april/början av maj. Då får du träffa oss som jobbar med Musiklivet och se hur skolan och våra lokaler ser ut. På antagningsprovet spelar/sjunger du en eller två låtar på ditt huvudinstrument som du väljer själv. Vi kommer också att ställa några intervjufrågor till dig.

I kallelsen till antagningsprovet får du mer detaljerad information om hur antagningsprovet går till.

Musiklivet på sociala medier

Musiklivet streamar flera av sina konserter live. Följ Musiklivet på Facebook och Instagram för att ha koll på det senaste.

Fler av musiklivets egna musikvideos hittar du här.

Frågor? /Kontakt:

Sara Korpela
Kursansvarig Musiklärare
sara.korpela@sjovik.eu
0226-678 37


Ellinor Borggren
Musiklärare
ellinor.borggren@sjovik.eu
0226-678 17

Skapad av Svenssonform : Webmaster