Information rörande COVID19

Uppdaterad: 2021-08-11

Corona – riktlinjer Sjövik folkhögskola
Vi följer Folkbildningsrådets råd och rekommendationer. Samtliga deltagare uppmanas i sin tur att följa de rekommendationer och rutiner som skolan utformar för att minska smittspridning. Individens ansvar är stort.

Observera att våra riktlinjer och rutiner kan komma att ändras med kort varsel beroende på rekommendationer, råd och riktlinjer från Regeringen.

Vi uppmanar samtliga deltagare att ha fortsatt god handhygien, hålla avstånd, nysa/hosta i armvecket samt stanna hemma vid förkylningssymptom. Var noggrann även utanför skolan, undvik trängsel. Din klass är att betrakta som din närmaste krets, vilket kan innebära att du kan behöva avstå andra sociala tillställningar för att på ett säkert sätt kunna fortsätta din utbildning.

Deltagare som bor på internatet ombeds att undvika onödiga resor samt följa riktlinjer och iaktta försiktighet även utanför skoltid. Detta för att minska risken för smittspridning.

Frågor och svar:

Vad räknas som en onödig resa?
En onödig resa är en resa du kan avstå ifrån. Vad som räknas som en nödvändig resa kan endast du avgöra. Till och med den 31 aug behöver du som reser utanför Norden testa dig för covid när du kommer in i Sverige. Invänta negativt testresultat innan du kommer till Sjövik.

Kan min anhöriga hälsa på mig på skolan?
I dagsläget avböjer Sjövik ej nödvändiga utomstående besök.

Vad gäller om jag blir sjuk? (deltagare)
Du stannar hemma och sjukanmäler dig enligt ordinarie rutin. Om du bor på internatet vill vi i första hand att du åker hem för att kurera dig. Du är välkommen tillbaka till skolan när du varit symtomfri i minst två dygn.

Om du av någon anledning inte har möjlighet att åka hem, kontakta din kursansvarige för fortsatt rådgivning gällande eventuell isolering.

Region Dalarna rekommenderar att alla som blir sjuka testar sig för COVID19 vid närmaste vårdcentral. Boka tid i appen ”Min vård Dalarna” för att boka tid eller kontakta 1177 (1177.se) för vidare information. Här kan du även boka tid för vaccinering.

Obs! Vid positivt testresultat är du skyldig att meddela skolan så att vi kan vidta nödvändiga åtgärder för att begränsa smittspridning på internatet.

Vad gäller om jag blir sjuk? (medarbetare)
Sjukanmäl dig enligt ordinarie rutin.

Finns det någon på skolan som har koll på utvecklingen?
Ja, det finns en särskilt tillsatt grupp som arbetar löpande med att utforma och utveckla en beredskapsplan för Sjövik. Planen utvecklas löpande i takt med nya råd och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten, smittskydd och WHO.

Jag har fler frågor. Vart kan jag vända mig?
Du kan i första hand vända dig till din kursansvarige lärare. Du är utöver detta varmt välkommen att kontakta therese.gossas@sjovik.eu.

Stöd Sjöviks folkhögskola

Vill du skänka en gåva för att stötta Sjöviks folkhögskolas arbete för att återuppta ordinarie verksamhet efter krisen?

Då kan du skänka valfritt belopp via Swish 123 690 77 37 eller bg 233-5875. Märk din överföring med GÅVA.

Vi är oändligt tacksamma för allt stöd vi kan få. ❤️

Denna sida använder cookies. För mer information kan du läsa om cookies här.

OK