Om Sjövik

Sjövik erbjuder utbildningar i såväl allmänna ämnen som i musik, textil, friluftsliv, timmer och kurser för ungdomar med funktionsnedsättning.

161_5424

Om Sjövik

Sjöviks folkhögskola ligger i södra Dalarna en mil utanför Avesta. Att ta sig hit tar bara drygt 1,5 timme från Stockholm och omkring en timme från Gävle, Falun och Västerås. Skolan ligger vackert omgiven av vatten, skog och åkrar och ger möjlighet till friluftsliv och rekreation.

Sjövik erbjuder utbildningar i såväl allmänna ämnen som i musik, textil, friluftsliv, timmer och kurser för ungdomar med funktionsnedsättning.

Cirka 180 elever studerar här dagligen, varav drygt hundra bor på internatet.

På fritiden händer det en hel del på Sjövik. Konserter, innebandy-turnering, färg & form, filmkvällar, schlagerfestival, timmerstugekvällar, andakter, motion och mycket mer.

Om Sjovik

Välkommen till Sjövik – en alkohol- och drogfri miljö

Det är sjukt trevligt att slippa möta packade människor på helgerna”

Citat från Sjövikselev

Enligt en enkät är 85 procent av eleverna glada åt att Sjövik är en alkoholfri miljö – ett bra betyg eftersom vi vet att många av de svarande använder alkohol i sitt liv utanför skolan.

Här följer skolans motiveringar till drogförbudet:

– Sjövik är en plats för studier – alkohol och inlärning hör inte ihop.

– Sjövik ska vara en miljö utan alkohol och droger där människor som haft problem med eget missbruk ska kunna starta om och må bra.

– Sjövik ska vara en alkohol- och drogfri miljö för den som levt och farit illa med missbrukande människor i sin omgivning. Här ska alla känna trygghet och våga växa som människor.

– Sjövik ska vara en trygg och trivsam miljö för alla som studerar och bor här. Skolan är både ett hem och en arbetsplats för många människor med olika behov.  Alkohol och droger förändrar människors beteende och det skapar otrygghet och minskar möjligheten till djupare kontakt och förståelse.

Skolan har rätt att vid misstanke kräva drogtest av elev.

Jour

Vid akuta ärenden ring vaktmästare:
Vardagar 0700-1600                          Tel 0226-678 31
Vardagar 1600-0700 och helger        Tel 0226-678 11

Hjärtstartare

På Sjöviks folkhögskola finns en hjärtstartare. Den är placerad i matsalens entré.
Bredvid brandskåp och brandsläckare till vänster direkt efter första trappan till kapprummet.

hjärtstartare

Denna sida använder cookies. För mer information kan du läsa om cookies här.

OK