Nybörjarkurs i svensk folkmusik

Datum
Juni 2020
Exakt datum och mer info kommer.

Sista anmälningsdag
Info kommer

Anmälan
musikexp@sjovik.eu

Kurslängd 
2 dagar

Anmälan

Nybörjarkurs i svensk folkmusik

Är du nyfiken på den svenska folkmusiken? Vill du lära dig nya låtar? Få tips om hur du får det att svänga? Träffa andra som vill samma sak? Då är den här folkmusikkursen perfekt för dig. Förutom att spela nya och gamla låtar lär vi oss vad som är typiskt för den svenska folkmusiken. Alla instrumenttyper är välkomna!

Kurstid

Vi fyller tre dagar med låtutlärning, ensemblespel och jam. Start fredag eftermiddag och avslutning med en konsert tillsammans med körkursen på söndag eftermiddag.

Praktisk information

Kursledare är Ingrid Ekman som är en erfaren pedagog som brinner för svensk folkmusik och att entusiasmera elever. Hon är utbildad flöjtlärare med en musikerexamen från Världsmusikprogrammet i Göteborg och mixar lärarjobb med frilansande tillvaro som flöjtist.

Peter Rousu som till vardags undervisar gitarr och bas på Sjöviks folkhögskola och Rytmus. Peter är känd i folkmusikkretsar som artistic leader på Ethno och spelar med olika folkmusikkonstellationer som Fatang, Supernova och Jeanett&Peter.

Jeanett Rousu är riksspelman på fiol och kommer att lära ut låtar på fiol och nyckelharpa. Jeanett är djupt rotad i den småländska folkmusiktraditionen och har forskat och publicerat böcker om folkmusik från både Småland och Dalarna. Jeanett jobbar som fiollärare på Leksands gymnasium och som musiker med Peter och Siljan Folk Trio.

Kurskostnad inkl mat och logi i dubbelrum samt entré till Folkärna folkfest är 2 200kr.

Om du väljer att bo i logement är kostnaden 1 500 kr.

Kostnad för kurs och mat, utan boende på skolan 1 200 kr.

Anmäl dig senast 31 maj till musikexp@sjovik.eu, 0226-678 00 eller till kursansvarig Anton Leanderson-Andréas, anton.leanderson.andreas@sjovik.eu, 0226-678 15.

Ange vilken instrument du spelar, om du vill bo i rum eller logement. Berätta också om du har någon form av specialkost eller allergi.

Peter Rousu

Denna sida använder cookies. För mer information kan du läsa om cookies här.

OK