Sjöviks lilla butik

Här lägger vi upp sticklingar, målningar, odlingar, hantverk eller annat smått och gott som finns att köpa för att stödja Sjöviks folkhögskola. Här förenas nytta med nöje och hjärta. Varmt välkommen in.

Sortiment

Smörgåstårta för avhämtning

Klassisk: Skagenröra och skinkröra. Garnering: skinka, ost, räkor, ägg, grönsaker, sallad, citron och dill.

Vegetarisk :  Röra på soltorkade tomater, örtcréme och mjukost. Garnering: grönsaker, ost, mozarellaost, sallad, basilika och apelsin.

Beställning, leverans & betalning

Beställning sker per e-post exp@sjovik.eu eller telefon 0226-678 00 senast måndagen innan kl.13.00 för leverans nästföljande onsdag eller fredag.

Beställningen är bindande och bekräftas per mail eller direkt i telefon.

Smörgåstårtan hämtas på Sjöviks folkhögskola (lastkajen) på överenskommen dag efter lagd beställning (eller enligt ök).

Pris är 55kr per bit. (Minsta möjliga beställning är 10 bitar) Betalning är möjlig via swish 123 690 77 37, bg: 233-5875 (Märk din betalning med ”smörgåstårta och DITT NAMN”). Det är även möjligt att betala mot faktura.

Genuina timmerstommar i olika storlekar, byggda av deltagare på timringskursen på Sjöviks folkhögskola. Se respektive länk för bilder och prisuppgifter. Om du vill köpa en stomme – vänligen kontakta Johan Kihlgren. Mobilnummer finns i respektive annons.

Timmerstomme ”Per”  SÅLD

Timmerstomme ”Hälsingland” SÅLD

Timmerstomme ”L-byggnad” 100 000 kr
kontakta johan.kihlgren@sjovik.eu för mer information

Genuint timrade hundkojor. Du köper enkelt en genom att skicka ett mail till exp@sjovik.eu. Skriv numret på den koja du vill köpa samt dina kontaktuppgifter.

Om du bor inom 10 mils radie från Sjöviks folkhögskola bjussar timringskursen på montering i höst.

Koja 1. Pris: 3000kr SÅLD

En vädertålig enrummare för hunden. Innermått är 85x85cm. (tak och golv för demo, medföljer ej)

Koja 2. Pris 3000kr SÅLD

Även här 1ruk (1 rum utan kök). Innermått 85x100cm

Koja 3. Pris: 8000kr

2ruk för den lilla flocken som önskar avskildhet och eget krypin. Innermått rum 1: 100*135cm, något större rum 2 med måtten: 120x135cm.

Koja 4: 8000kr

En rymlig tvårummare utan kök, vardera sida har innermåtten 80x140cm.

Prima tändvirke – perfekt till våren och sommarens grillningar. Säljes på säck 80 liter.

Pris: 35kr

2 st nya ångstrykjärn av märket Singer 4.23.

Pris: 400kr /st

Plantor 35 kr/st eller valfritt belopp däröver SWISH 

Plantorna hämtar du när det passar dig. Kontakta någon på området, så visar vi dig gärna vart de finns. Ta gärna med en påse eller kartong att ta hem plantorna i. 

Vintersquashen Blue Hubbard  

Gammal, storväxt, tålig sort för lagring. Släta, kulliga, hårda frukter med silverblå skal på 2-15 kg. Orangegult, slätt kött av fin kvalitet. Kan lagras upp till 1 år. Behöver mycket utrymme där den växer. 

Vintersquash är en annan art än sommarsquash (zucchini) och kallas så för att den går utmärkt att lagra. Köttet är mycket matigare än hos sommarsquash och pumpa. Smaken påminner närmast om sötpotatis. Vintersquash används på alla möjliga sätt. Ugnsbakad i halvor, gratinerad, stekt, stuvad, i soppor, grytor och såser och sötad i pajer, desserter och bakverk.

SKÖRD: Låt dem växa så länge som möjligt. Skörda, med 5 cm av skaftet, innan frosten når dem. Ju mer mogna de är, desto längre går de att lagra och smakar bättre. Det enklaste sättet att förvara frukterna är att lägga dem som prydnad på en hylla i köket eller i ett rum och sedan äta upp dem efterhand. För att påskynda tillväxt och mognad av frukterna, kan man låta varje planta bära 2-3 st. De andra fruktanlagen och småfrukterna skäres bort och ätes som sommarsquash. Det går också att beskära rankorna om de blir för långa. 

Perenna örter  

Örterna är från Sjöviks trädgård, alla har inte hunnit rota sig ordentligt i krukan. Självklart går det bra att plantera ut ändå, men tycker du det är besvärligt att jordklumpen faller isär kan du låta den stå kvar i krukan till den rotat sig ordentligt. 

Gräslök 

Förgyller vilken sommarmåltid som helst. Bonus är de vackra lila blommorna. 

Oregano 

Vad vore pizzan eller tomatsåsen utan denna fantastiska ört? 

Citronmeliss 

Ger oemotståndligt doft i trädgården! Välgörande som te eller varför inte sticka ner ett par kvistar i vattenkaraffen? 

Grönmynta/Marockansk mynta 

Ett måste i kalla såser och drinkar! 

Pepparmynta 

Godare te än det på pepparmynta finns inte! Sägs dessutom lindra magbesvär och vara bra för hyn. 

Köp professionellt skriven och producerad musik till företagets nya reklamspot.

Skräddarsy med total frihet i specifikation för vad som passar just er verksamhet.

Pris: 5000kr

Beställning, frågor och kontakt

Beställning: Vi tar emot beställningar förväg via telefon 0226-678 00 eller e-post exp@sjovik.eu. (se särskild info gällande smörgåstårta)

Betalning: Vi tar med fördel emot din betalning via swish eller bankgiro. Swisnr 123 690 77 37. Bankgironr: 233-5875.

Leverans: Din vara kan skickas hem till dig (om möjligt, undantaget är plantor eller eventuella byggnader) mot fraktkostnad, eller hämtas upp på plats.
All överlämning av varor sker utomhus på skolans område.

Hur hjälper jag Sjövik genom att köpa en stickling?

Sjöviks folkhögskola är i behov av ekonomiskt stöd för att kunna fortsätta bedriva vår verksamhet. Alla intäkter vi får genom denna lilla ”butik” går direkt till Sjöviks folkhögskola. Om du inte är intresserad av något i vår butik, men ändå vill stötta verksamheten ekonomiskt, tar vi tacksamt emot ett bidrag. Märk då din insättning med GÅVA. Oändligt tack för ditt stöd.

Oändligt tack för ert stöd

Alla som stöttar verksamheten, alla små bäckar av kärlek och omtanke visar på Sjöviksandans styrka. Stort tack alla privatpersoner för det stöd ni ger oss! Några företag vi vill rikta ett särskilt tack till är: Rutbo Handelsträdgård, Colorama, STUART

Denna sida använder cookies. För mer information kan du läsa om cookies här.

OK