Om Sjöviks folkhögskola

utsikt över sjön Bäsingen. en brygga sträcker sig ut i vattnet, några växter stucker fram och land syns i horisonten. blå himmel speglas i vattnet.

Sjöviks folkhögskola ligger i södra Dalarna en mil utanför Avesta. Att ta sig hit tar bara drygt 1,5 timme från Stockholm och omkring en timme från Gävle, Falun och Västerås.

Skolan ligger vackert omgiven av vatten, skog och åkrar och ger möjlighet till friluftsliv och rekreation. Cirka 300 deltagare studerar här dagligen, varav drygt hundra bor på internatet.

Här kan du läsa in din gymnasiebehörighet, studera med funktionsnedsättning, utbilda dig till kock eller utvecklas inom ämnen som musik, textil, friluftsliv, hantverk, återbruk och timmer.

På fritiden händer det en hel del på Sjövik. Konserter, innebandy-turnering, färg & form, filmkvällar, schlagerfestival, timmerstugekvällar, andakter, motion och mycket mer.

En alkhol- och drogfri miljö

Sjöviks folkhögskola är en alkoholfri zon. Vi förutsätter och förväntar oss att samtliga som vistas på området följer vår alkoholfria profil och bidrar till att upprätthålla skolans trygga miljö.

  • Sjövik är en plats för studier – alkohol och inlärning hör inte ihop.
  • Sjövik ska vara en miljö utan alkohol och droger där människor ska kunna starta om och må bra.
  • Sjövik ska vara en alkohol- och drogfri miljö. Här ska alla känna trygghet och våga växa som människor.
  • Sjövik ska vara en trygg och trivsam miljö för alla som studerar och bor här. Skolan är både ett hem och en arbetsplats för många människor med olika behov.
  • Som deltagare på Sjöviks folkhögskola förbinder du dig att följa skolans policy.

Levande karta över skolans område och byggnader.

Hjärtstartare

På Sjöviks folkhögskola finns en hjärtstartare. Den är placerad i matsalens entré. Bredvid brandskåp och brandsläckare till vänster direkt efter första trappan till kapprummet.

Denna sida använder cookies. För mer information kan du läsa om cookies här.

OK