
Datum
17 – 19 juni 2022
Sista anmälningsdag
27 maj 2022
Kurslängd
3 dagar
Kortkurs i svensk folkmusik
Är du nyfiken på den svenska folkmusiken? Vill du lära dig nya låtar? Få tips om hur du får det att svänga? Träffa andra som vill samma sak? Då är den här folkmusikkursen perfekt för dig. Förutom att spela nya och gamla låtar lär vi oss vad som är typiskt för den svenska folkmusiken. Alla instrumenttyper är välkomna!
Kurstid
Vi fyller tre dagar med låtutlärning, ensemblespel och jam. Start fredag eftermiddag och avslutning med en konsert tillsammans med körkursen på söndag eftermiddag.

Praktisk information
Jeanett Walerholt Rousu spelar traditionell och egenkomponerad folkmusik med inspiration från både svensk folkmusik- och barockmusik. Jeanett är riksspelman på fiol och spelar även nyckelharpa, saxofon och olika folkliga instrument som använts på fäbodar. Jeanett har en musikpedagogexamen – Master of fine arts, från Musikhögskolan i Malmö och har jobbat som musikpedagog i över 20 år på grund- och gymnasieskolor, folkhögskolor, på kurser och folkmusikevents. Varje sommar håller Jeanett i ungdomskursen på Korröfestivalen i Småland och har även de senaste 4 åren undervisat på Sjöviks folkhögskolas sommarkurs tillsammans med Peter. Från och med augusti 2022 jobbar Jeanett som verksamhetschef på Folkmusikens hus i Rättvik.
Peter Rousu är frilansande musiker, kompositör och musikpedagog. Han är basist och gitarrist med rötterna i jazzmusiken men rör sig fritt i alla genrer. Genom åren har en speciell förkärlek för folk- och världsmusik vuxit fram bland annat genom trion Fatang och engagemanget med världsmusikprojektet Ethno. Peter undervisar i allt från elbas, folkmusik-gitarr, ensemble, folkmusik-improvisation, arrangering och notskrivningsprogram och har som pedagog jobbat i över 20 år på gymnasier, folkhögskolor och med lärarfortbildning. Han är ansvarig elbaspedagog på jazzutbildningen och gitarrpedagog på folkmusikutbildningen på Musikkonservatoriet i Falun och gitarr-, bas- och ensemblelärare på folkmusiklinjen på Sjöviks folkhögskola.
2022
Priser inkl anmälningsavgift, mat och logi fre-sön.
Ordinarie (enkelrum): 2 350 kr
Ordinarie (dubbelrum): 2 150 kr
Studerande (logement): 1 550 kr
Varav anmälningsavgift: 400kr (betalas i samband med kursens genomförande. Vid ej anmäld utebliven frånvaro debiteras anmälningsavgiften.)
Endast måltider: 650kr
Anmäl dig senast 27 maj genom att fylla i vårt ansökningsformulär.
Frågor kan ställas till kursansvarig Anton Leanderson-Andréas, anton.leanderson.andreas@sjovik.eu, 0226-678 15.
Ange vilken instrument du spelar, om du vill bo i rum eller logement. Berätta också om du har någon form av specialkost eller allergi.