Canadensarsymposium

Canoe trip with students from Hoffbauer

Datum
29 maj – 1 juni 2025

Anmälan
Anmälan öppnar 15 mars
Anmälan stänger 30 april

Plats
Sjöviks folkhögskola

Längd 
4 dagar

Kostnad
Tältboende – 1 950 kr
Dubbelrum – 3 075 kr (obs begränsat antal)
Enkelrum – 3 750 kr (obs begränsat antal)

Anmälan

Canadensarsymposium

Återigen bjuder Sjöviks folkhögskola, Friluftsfrämjandet, Svenska Kanotförbundet in till det årliga Canadensarsymposium

Under Kristi Himmelfärdshelgen erbjuds inspirerande workshops och föreläsningar kring canadensarepaddling.

Once again the Open Canoe Symposium will be held at Sjöviks folkhögskola. Again the symposium is organized in cooperation between Sjöviks folkhögskola, the Swedish Canoe Federation and Friluftsfrämjandet.

During 4 days, beginning Thursday, the symposium offers open canoe related workshops and lectures.

Praktiska upplysningar och anmälan

Om Sjövik

Sjöviks folkhögskola ligger i södra Dalarna en mil utanför Avesta. Att ta sig hit tar bara drygt 1,5 timme från Stockholm och omkring en timme från Gävle, Falun och Västerås.Skolan ligger vackert omgiven av vatten, skog och åkrar och ger möjlighet till friluftsliv och rekreation. Cirka 300 deltagare studerar här dagligen, varav drygt hundra bor på internatet.

Sjöviks folkhögskola är en alkoholfri zon. Vi förutsätter och förväntar oss att samtliga som vistas på området följer vår alkoholfria profil och bidrar till att upprätthålla skolans trygga miljö.

Ramtider för symposiet


Torsdag  Kvällsmat serveras 18.00.
Söndag   Vi avslutar kl.15:00.

Kostnad
Tältboende – 1 950 kr
Dubbelrum – 3 075 kr (obs begränsat antal)
Enkelrum – 3 750 kr (obs begränsat antal)

I kostnaden ingår följande måltider:
torsdag kvällsmat
fredag lunch, eftermiddagsfika och kvällsmat
lördag lunch, eftermiddagsfika och kvällsmat
söndag lunch
Sjöviks kockutbildning står för maten som är vegansk.
Du tar med egen frukost. Kaffe och te´kommer att finnas vid timmerstugan.

 

Här hittar du en överblick av skolan med den levande kartan:
https://www.sjovik.eu/om-sjovik/

I kostnaden igår även lån av kanot om det behövs.

Anmälan
Anmälan öppnar 15 mars på Canadensarsymposiets startsida. Då väljer du även workshops.
Anmälan stänger 30 april.

Frågor:

Bo Weslien       070-632 23 70 Sjöviks folkhögskola
Carl Crafoord    070-590 80 57  Friluftsfrämjandet
Katinka Ingves  076-611 43 03 Kanotförbundet
Per Eriksson     070-237 81 64

Eller canadensarsymposium@sjovik.eu
Aktuellt kring symposiet, se Facebook. https://www.facebook.com/kanadensare

Presentation av workshops Canadensarsymposiet 2025

Klicka här för program/schema workshops 2025

FREDAG 30 MAJ

WORKSHOPS MED START PÅ SJÖVIK:

American Freestyle Solo – FM eller EM
Passledare: Sandra de la Combé & Lennart Bal
Freestyle är konsten eller färdigheten att förflytta sin kanot på det mest effektiva sättet. Att använda kroppen, kanoten och paddeln på ett effektivt sätt, i kombination med bra timing och känsla för vattnet. Det finns ett antal olika sätt att vända sin kanot. I freestyle är det finess som gäller. Det finns ett antal byggstenar som skapar ett antal manövrar. Att förfina alla dessa gör vardagspaddlingen roligare och säkrare. Du kan förfina och öva på dessa tekniker i all oändlighet och behöver bara en liten bit platt vatten. Workshopen kommer att vara en introduktion av de grundläggande teknikerna och byggstenarna och stegen till dina första freestyle-manövrar och den kommer att skräddarsys efter paddlarnas behov och färdigheter.

Teknik solo/tandem plattvatten – Finslipa din teknik. FM eller EM
Passledare: Tobias Sloth Hansen
På det här passet får du tid att avrosta tekniken ordentligt eller kanske prova på nya tekniker. Vi kommer att öva upp och förfina paddeltagen och lägga tid på att öva. Vi kommer att prova både tandem och solo.

Kanotlekar, kamraträddning, bastubad FM
Passledare: Sjöviks tvåorna
Vi utforskar lekar som en väg att bli mer intuitiv och direkt med paddeltag och manövrar. Olika balansövningar för att ytterligare vara bekväm med kanoten. Vi tar en fikapaus på Tempelholmen. Passet avslutas med kamraträddning och bastu!

Nyfiken på Fors Solo – del 1 FM
Passledare: Anders Therén & Fredrik Svensson
Grunder för och utforskande av paddling i strömmande vatten och fors. För dig som är nybörjare eller är i början av att kunna paddla i strömmande vatten, men inte paddlar fors på egen hand. Från intro till att har provat någon enstaka gång tidigare. Vi börjar med en halvdags slipning på paddeltag och manövrering på plattvatten och sedan en heldag i forsen.

Nyfiken på Fors  Tandem – del 1 FM
Passledare: Grynet Spångberg & Magnus Bennet
Grunder för och utforskande av paddling i strömmande vatten och fors. För dig som är nybörjare eller är i början av att kunna paddla i strömmande vatten, men inte paddlar fors på egen hand. Från intro till att har provat någon enstaka gång tidigare. Vi börjar med en halvdags slipning på paddeltag och manövrering på plattvatten och sedan en heldag i forsen.

 

Kvinnor i kanot EM
Passledare: Hanna Olausson & Katinka Ingves
Ett pass som riktar sig till tjejer och kvinnor. Passets syfte är att lyfta specifika förutsättningar, hinder och möjligheter för kvinnor som paddlar. Hanna Olausson och Katinka Ingves håller i passet som är både på land och på vattnet. Gruppen kommer tillsammans fram till vad som är mest önskat att träna eller prova på.

Stakning introduktion EM
Passledare: Bosse Weslien
Att staka kan ge en ny dimension i att ta sig fram men en färdighet med uråldriga anor. Det underlättar när du ska ta dig fram i grunda sjöar och uppströms eller nedströms i grunda strömmar eller forsar där paddelbladet slår i botten. Vi tränar oss i att staka på plattvatten för att känna hur vi får balans och kontroll på kanoten. Du är själv i kanoten och vi har stakar – eller forkar som det egentligen heter – som du kan låna. Kanske testar vi tandemstakning också?

 

OC1 – Rollövning och manövrering av solo-forskanadensare EM
Passledare: Anders Ahnesjö & Jonas Forsmark
På plattvatten utforskar och utmanar vi oss i att paddla och rolla OC1. En kort öppen enmanskanadensare för lek i forsen eller creeking. Hur får man ens en 3.5 meters farkost, böjd som en banan, att gå rakt framåt. Hur kontrolleras den i svängar och färjor. Och hur rollar man en kanadensare?

Träning för blått paddelpass Heldag
Passledare: Björn Thomsen
För den enskilda kanotisten ger en kurs inom Paddelpasset kunskap och förståelse för och om både teknik, vår paddelmiljö och ökad säkerhet. På en Paddelpass-kurs är det personliga färdigheter, inte ledarskap eller instruktörskunskaper, som du tränar och lär. På varje nivå finns specifika progressionsmoment som leder dig vidare i din utveckling.

Har du flyt och en anpassningsbar teknik i din bakåtpaddling? Har du koll på tekniken för öppna och snäva svängar? Hittar du rytm och flyt i framåtpaddlingen? På det här passet är det fokus på att träna på de moment som ingår i blått paddelpass, och att identifiera vad du behöver slipa på för att känna dig som en “blå” paddlare. Det kan bli bad, så var förberedd på att ha ombyte eller torrdräkt med dig.

WORKSHOPS I STRÖMMANDE VATTEN OCH FORS:

Forssäkerhet solo/tandem Heldag*
Passledare: Torbjörn Ängquist & Håkan Mattsson
Säkerhet i forspaddling kan vara att behärska räddningstekniker, kunna paddelteknik för att ta sig in till land, veta hur du gör ett z-drag eller vad du behöver för säkerhetsutrustning. Det kan också vara att känna till vad som händer om du hamnar i 5-gradigt vatten, eller hur du gör en riskanalys, hittar bästa linjen i forsen. På det här passet får du veta mer om och själv praktisera olika säkerhetsfrämjande och förebyggande kunskaper.

Fors solo fortsättning Heldag
Passledare: Kalle Crafoord
Fortsatt utveckling av paddling i fors med solokanadensare. För dig som känner att du vet vad du ska göra i forsen, men det gäller att få det att sitta för att  kontrollerat hamna där man vill eller göra det man tänkt. Heldag i forsen.

Clinic fors solo erfarna Heldag
Passledare: Per Eriksson
För dig som känner dig hemma i forspaddling, vet vad du gör och tryggt manövrerar i forsen.
Men hur får man det att se så där lätt och kontrollerat ut. Hur utvecklas man vidare när man hållit på ett tag och forsen i sig inte längre är utmaningen. Som deltagare tar du aktivt med dig dina tankar, erfarenheter och funderingar på vad du vill utveckla i forsen. Tillsammans tar vi det sedan vidare och utvecklas tillsammans i en liten grupp.

 

LÖRDAG 31 MAJ

WORKSHOPS MED START PÅ SJÖVIK:

American Freestyle Solo – FM eller EM
Passledare: Sandra de la Combé & Lennart Bal
Freestyle är konsten eller färdigheten att förflytta sin kanot på det mest effektiva sättet. Att använda kroppen, kanoten och paddeln på ett effektivt sätt, i kombination med bra timing och känsla för vattnet. Det finns ett antal olika sätt att vända sin kanot. I freestyle är det finess som gäller. Det finns ett antal byggstenar som skapar ett antal manövrar. Att förfina alla dessa gör vardagspaddlingen roligare och säkrare. Du kan förfina och öva på dessa tekniker i all oändlighet och behöver bara en liten bit platt vatten. Workshopen kommer att vara en introduktion av de grundläggande teknikerna och byggstenarna och stegen till dina första freestyle-manövrar och den kommer att skräddarsys efter paddlarnas behov och färdigheter..

Teknik solo/tandem plattvatten – Finslipa din teknik FM
Passledare: Hanna Olusson
På det här passet får du tid att avrosta tekniken ordentligt eller kanske prova på nya tekniker. Vi kommer att öva upp och förfina paddeltagen och lägga tid på att öva. Vi kommer att prova både tandem och solo.

Personlig teknikutveckling FM
Passledare: Josef Hegart
Ett pass för dig som vill fördjupa och förfina din paddelteknik genom personligt anpassad handledning. Se det som en privatlektion där vi kan hitta finkalibreringar – oavsett vilken nivå du paddlar på idag. Upplägget utgår från den 1:1-handledningsstil Josef fick möta under sin fördjupningsresa till Kanada 2024 med några av världens främsta kanotister.

Vindpaddling EM
Passledare: Josef Hegart

Passet handlar om att möta utmaningarna i att paddla i vind, men också att nyttja vinden för en mer effektiv paddling. Vi kommer att gå igenom moment i teori och praktik kring att läsa och möta vinden, trimma kanoten, vindfärjning och säkerhetsaspekter.

 

Segling med rigg – tandem EM
Passledare: Klara Lindström & Torbjörn Ängquist
Segling med latinrigg speciellt anpassade för kanadensare. Tillskillnad mot tillfälliga ”tarpriggar” seglas canadensaren i stort sett som en jolle i alla vindriktningar.

Färden i fokus Heldag
Passledare: Alma Bågefalk
Längtar du efter det stora äventyret och vill få idéer och inspiration till hur du förverkligar det? Hur väljer man en bra lägerplats, hur torkar man ägg och hur håller man sams som grupp under en längre färd? Vilka drybags håller måttet, vad gör man när en grävling äter upp all ens mat eller när alla ens grytor ligger på botten av en fors? Hur lång är en rimlig dagsetapp?

Vi gör en härlig dagstur på Bäsingen, lagar lunch ihop över öppen eld, berättar historier och utbyter erfarenheter av att vara på kanotfärd. Det går bra att paddla solo eller tandem.

Hantverk svensksåg – heldag
Passledare: Johannes Liljesson
Under symposiet kommer du ha möjlighet att under handledning tillverka en egen ihopfällbar såg som kallas svensksåg. Materialkostnad: 150 kr som betalas separat.

WORKSHOPS I STRÖMMANDE VATTEN OCH FORS:
Nyfiken på fors tandem -del 2 Heldag
Passledare: Grynet Spångberg & Magnus Bennet
Se del 1 fredag

Nyfiken på fors solo – del 2 Heldag
Passledare: Anders Therén & Fredrik Svensson
Se del 1 fredag

Fors tandem fortsättning Heldag
Passledare: Hans Michael Nielsen & Christer Ipsonius
Fortsatt utveckling av paddling i fors med tandemkanadensare. För dig som känner att du vet vad du ska göra i forsen, men det gäller att få det att sitta för att  kontrollerat hamna där man vill eller göra det man tänkt. Heldag i forsen.

Staka, lina, tåga Heldag
Passledare: Bosse Weslien
Hur färdas man efter strömmande och forsande vatten när en inte kan eller vill paddla? Vi utforskar stakningens möjligheter i strömmar och användandet av lina eller linor för att från stranden lotsa kanoten nedströms eller uppströms.

Säkerhet Fors 1 Heldag
Passledare: Matt Larsson Clifford
Kursens målsättning är träna kunskaper för att främja säker paddling, förebygga olyckor och hantera räddningssituationer som kan uppstå i klass I-II forsar. Teori och praktik. Passet är certifikatsgrundande enligt Kanotförbundets Säkerhet i Fors 1.

 

SÖNDAG 1 JUNI

WORKSHOPS MED START PÅ SJÖVIK endast förmiddag:
Täljverkstad
Passledare: Tobias Sloth Hansen
För dig som vill prova på, inspireras eller lära dig mer om att tälja. Ute kring en eld eller under tipitaket. Grundläggande yx- och täljtekniker där kreativitet och säkerhet sätts i fokus. Vi täljer kanske gubbar, krokar, skedar eller annat som din fantasi har lust att skapa.

Olika kanoter, olika utrustning, rusta din canadensare
Passledare: Matt Larsson Clifford & Johan
Förstå och testa olika kanotdesigner och olika material och testa. Kolla på bl.a. paddlar, packningslösningar, extrautrusta kanoten.

Personlig teknikutveckling
Passledare: Josef Hegart
Ett pass för dig som vill fördjupa och förfina din paddelteknik genom personligt anpassad handledning. Se det som en privatlektion där vi kan hitta finkalibreringar – oavsett vilken nivå du paddlar på idag. Upplägget utgår från den 1:1-handledningsstil Josef fick möta under sin fördjupningsresa till Kanada 2024 med  några av världens främsta kanotister.

OC1 – Rollövning och manövrering solo-forskanadensare
Passledare: Anders Ahnesjö &Per Eriksson
På plattvatten utforskar och utmanar vi oss i att paddla och rolla OC1. En kort öppen enmanskanadensare för lek i forsen eller creeking. Hur får man ens en 3.5 meters farkost, böjd som en banan, att gå rakt framåt. Hur kontrolleras den i svängar och färjor. Och hur rollar man en kanadensare?

Förmiddagspaddling på Bäsingen
En avslappnad paddling på lite större vatten med möjlighet till en avstickare uppför Norså till Bollsjön och vidare.

Erfarenhetsutbyte om att lära ut paddling
Passledare: Håkan Matsson & Torbjörn Ängquist

Dela med dig erfarenheter kring att lära ut paddling och ta del av andras erfarenheter för att utveckla din färdighet i ämnet.

Stakning introduktion
Passledare: Bosse Weslien
Att staka kan ge en ny dimension i att ta sig fram men en färdighet med uråldriga anor. Det underlättar när du ska ta dig fram i grunda sjöar och uppströms eller nedströms i grunda strömmar eller forsar där paddelbladet slår i botten. Vi tränar oss i att staka på plattvatten för att känna hur vi får balans och kontroll på kanoten. Du är själv i kanoten och vi har stakar – eller forkar som det egentligen heter – som du kan låna. Kanske testar vi tandemstakning också?

Segling med tillfällig rigg och kanadensarrigg
Passledare: Kalle Craaford
Vi utforskar möjligheterna att konstruera en tillfällig rigg med hjälp av tarpar. Kanske kommer det med någon kanot med riktig rigg. I lätt vind blir det en kombination av segling och paddling.

Examination för blått paddelpass
Passledare: Björn Thomsen & Jonas Forsmark
Det finns examinatorer på plats som också leder träningen för det blåa paddelpasset under lördagen. Examinationen görs antingen solo eller tandem. Läsbeskrivningen för fredagspasset.


Per Eriksson
Började min paddlingsbana på allvar via Scouternas Kanotledarkurs på Trysilälven i Norge. Känner mig hemma i en paddeltradition där teknisk kunskap och nyfikenhet gör färden lättare, säkrare, roligare. Det ger färre och kortare lyft och leken och utvecklingen slutar inte bara för att kanoten är packad för långfärd. Erfarenheter från olika paddeldiscipliner, kanottyper och sätt att framföra kanoten tas in där de kan berika paddlingen, här och nu. I bagaget finns bl.a. utbildning som Friluftsvägledare från Sjövik och Kanotförbundets Ledare 3, med inriktning på friluftspaddling i kanadensare och havskajak.

 


Katinka Ingves
Jag var lite tveksam till kanadensarpaddling först, undrade nog om det verkligen kan finnas något som är roligare än havskajakpaddling, men när jag väl provade så var det jätteroligt med nya utmaningar och att få lära mig nya sätt att paddla. Turer med klättring över och limbopaddling under bäverträd är spännande och forspaddling likaså. Men jag gillar lika mycket en enkel tur på sjön. Jag tycker om att ha tid för egen paddling och att lära mig nya saker, men blir också glad av att vara en del i andras utveckling inom paddling.

 


Bosse Weslien
Vägledare i naturligt friluftsliv. Canadensarfärder inspirerade av äldre färdsätt då kanoten var ett arbetsredskap och tillverkning av utrustning som användes då, t.ex. dukade träkanoter och träpaddlar. Enkla att göra, enkla att reparera och av material som inte förstör naturen som  de flesta moderna gör. Packa smart snarare än packa lätt är en devis. Kursansvarig för friluftskurserna på Sjöviks folkhögskola.

 


Magnus Bennet
Jag har paddlat hela mitt liv. Som barn paddlade vi kanadensare på slätvatten men under uppväxten blev jag mer och mer intresserad av forspaddling. Jag paddlade forskajak under flera år och fick där grundlig förståelse för paddling i strömmande vatten. Jag gick under två år på Sjövik där jag fokuserade på att lära mig traditionell kanadensarpaddling.

Nuförtiden tycker jag att det är intressantast att paddla på fritt strömmande älvar där man får kombinera sina kunskaper i att paddla forsar i öppen kanadensare med att vara på färd i orörd natur.

 


Grynet Spångberg
Jag fick upp ögonen för paddling genom scouterna. Kanotbad var det bästa jag visste fram till för några år sedan när jag började paddla i strömmande vatten. Lyckligtvis går det utmärkt att kombinera med bad. Scouternas Kanotledarkurs 3.0 och sommarpaddlingar på Trysilälven har gett mig möjlighet att utvecklas som tandempaddlare och öva på hur man kommer dit man vill i forsen och förbättrar sin paddlingsteknik på ett sätt som är roligt och lekfullt, något jag vill att fler ska få testa.

 


Christer Ipsonius
Scoutledare från Helsingborg. Jag började paddla som ung scout i scoutkåren i Ekeby i sjöar och åar i Skåne. Som ung ledare fick jag via Scouternas Kanotledarkurs på Trysilälven i Norge upp ögonen för paddling i lite större strömmande vatten och fors.
Jag har förutom turer där jag återvänt till Trysilälven och t ex Voxnan och Emån framförallt ägnat mig åt att utveckla kanotverksamheten i min scoutkår.
I Scoutkåren Vikingen Ekeby har vi sedan 25 år medvetet byggt upp utrustning samt ledarnas och scouternas kunskap för att säkert och enkelt kunna bedriva kanotverksamhet med våra olika scoutavdelningar.

 


Hans Michael Nielsen
Paddling och vildmarksfärder har präglat mitt liv och kanoten blev nyckeln till äventyret. En färd i Nordamerika i början på 80-talet och Bill Masons bok “Path of the Paddle”, tog forspaddling från att ha varit “höger, mitten eller väster” till att kontrollerat kunna manövrera kanoten. Paddling blev kanotbygge och filmskapande. Tillsammans med svenska vänner har jag lärt ut långfärdspaddling till Scoutledare på Trysilälven i Norge och under 18 år undervisade jag i kanadensarpaddling på Friluftsvejleder Studiet på Köpenhamns Universitet.

 


Josef Hegart
Driver sedan 2011 Hegarts Canoe and Outdoor Life med handgjorda träkanoter och paddlar, kurser och guidningar. Vägledare i naturligt friluftsliv, friluftspedagog och examinator blå nivå i Paddelpasset.

 


Alma Bågefalk
Jag blev kanot-frälst under mina år på Sjöviks folkhögskola. Sedan dess har jag gjort flera långfärder i Kanada, Finland och Sverige, byggt egna träkanoter, undervisat i paddling på gymnasiet och hållit kanadensarledarkurser för Friluftsfrämjandet.

 


Johannes Liljeson
Friluftspaddlare, trähantverkare och slöjdare, som i år undervisar på Sjöviks friluftskurser.

 


Torbjörn Ängquist
Med rötterna i Friluftsfrämjandet älskar jag friluftsliv och att paddla kanadensare. Långfärd på strömmande vatten, stakning, segling är favoriter.
Jag är utbildare inom Friluftsfrämjandet och Kanotförbundet, har rött paddelpass och är examinator upp till röd nivå.

 


Matt Larsson Clifford
Har arbetat som guide/coach de senaste 33 åren. Driver för närvarande Sweden Outdoors Coaching AB och driver kanotexpeditioner i Sverige minst 8 veckor om året. Kör även kanotexpeditioner utomlands till Kanada och Mongoliet. Älskar att vara ute i naturen oavsett om det är med paddel, snöskor eller på skidorna.

 


Bjørn Thomsen
Kanovejleder/KU (Skovskolen/Københavns Universitet)
Kano IPP4 / Instruktør 3 (Dansk Kano og Kajakforbund)
ACA Level II Canoe Instructor – Tandem/Solo, Turing/River
Havkajakvejleder / 3+ (DGI)
SUP Instruktør ACA/DGI/DKF
Nuværende dagligdag – Udviklingskonsulent i Dansk Kano og Kajakforbund
Vejleder/underviser på Paul Petersens Idrætsinstitut
Formand for Lejre Havkajak og Friluftsforening
Fotograf og skribent

Og mere om mig – Det er ikke kun kano og kajak som står mit hjerte nær.
Friluftsliv med vandring og vinterfjeld, skiløb – både alpint og langrend, har høj prioritet når ferien skal planlægges.
Desuden fylder Border Collien Kelsey en del i kanoen og på SUP ‘en

 



Sandra de la Combé & Lennart Bal
Sandra och Lennart har coachat i ett antal europeiska länder på öppna kanotfestivaler eller på skräddarsydda coachningssessioner. De är båda certifierade ACA (American Canoe Association) Level 3-tränare och är glada över att bidra till Swedish Canoe Festival genom att hålla amerikanska freestyle-workshops.

 


Hanna Olausson
Jag brinner för friluftsliv och aktiviteter i naturen. Utbildare, examinator och havskajakledare. Paddlar lika gärna kanadensare som havskajak. Driver Naturtid med Tobias.

 


Tobias Sloth Hansen
Glad dansk som gärna tar med deltagare och elever ut på vattnet med teknik och säkerhet i fokus. Brinner för friluftsliv och friluftsföretaget jag driver tillsammans med Hanna. När jag inte paddlar, täljer jag gärna i trä.


Jonas Forsmark
Nej, jag har inte blivit diagnostiserad med kanotistiskt tvångssyndrom. Det hade varit en fin merit att vifta med i detta sammanhang. Däremot tycker jag om paddling i alla former. Är engagerad i Kanotförbundets utbildningskommitté och i Katrineholms kanotklubb. Har varit med och tagit fram Paddelpasset och kanotförbundets ledarutbildningar.


Klara Lindström
Jag är en kanadensarpaddlare med en stor passion för hav och äventyr. Älskar lika mycket att färdas på vattnet som att vara under ytan och dess magiska värld. Har seglat sedan barnsben och har erfarenhet av att segla allt från jolle till större segelfartyg. Med mig får ni testa på att rigga en kanadensare och prova på ett spännande sätt att segla!


Sjövikstvåorna
Fr v Johanna, Jon, Hiske, Juliana, Leah, Momo
Vi studerar vårt andra år på Sjöviks kurser i friluftsliv. Mycket ledarpraktik på färd under alla årstider och mycket hantverk som att bygga dukad träkanot och dukad kajak.
Under symposiet är vi behjälpliga med praktiska bestyr som kan uppstå och leder en workshop med kanotlekar och kamraträddning.

 

 

Kursansvarig

Bo Weslien

Kursansvarig FHL/KVF

0226-678 08

bo.weslien@sjovik.eu

Denna sida använder cookies. För mer information kan du läsa om cookies här.

OK